تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۹ تیر ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۷
کد خبر : 34641

روزانه ۶هزار مگاوات برق در اصفهان مصرف می‌شود

روزانه ۶هزار مگاوات برق در اصفهان مصرف می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، مهرداد دادخواه ظهر دوشنبه در نشست خبری با بیان اینکه مسئله مهم صنعت برق مدیریت بار در تابستان و فصل گرما است، اظهار داشت: مصرف انرژی برق در تابستان به دلیل استفاده از سیستم‌های سرمایشی بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش می‌یابد. ۱۲ هزار مگاوات در کشور ناترازی در تولید و

به گزارش خبرنگار مهر، مهرداد دادخواه ظهر دوشنبه در نشست خبری با بیان اینکه مسئله مهم صنعت برق مدیریت بار در تابستان و فصل گرما است، اظهار داشت: مصرف انرژی برق در تابستان به دلیل استفاده از سیستم‌های سرمایشی بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش می‌یابد.
۱۲ هزار مگاوات در کشور ناترازی در تولید و مصرف برق داریم
وی با اشاره به اینکه هم اینک ۹۱ هزار مگاوات نیروگاه منصوبه در سطح کشور داریم در حالی که سال گذشته ۸۱ هزار مگاوات بوده است، افزود: با وجود این، در تابستان ۱۲ هزار مگاوات در کشور ناترازی در تولید و مصرف برق داریم و به بیان دیگر در حال حاضر روزانه ۱۲ ساعت تولید برق نسبت به مصارف کمتر است و به همین علت بین ساعات ۱۱ صبح تا ۲۳ شب محدودیت داریم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان با اشاره به اینکه در اصفهان در ساعات اوج بار در شبانه روز ۶ هزار مگاوات مصرف داریم، اضافه کرد: در شبانه روز چهار هزار مگاوات در خود اصفهان برق تولید و ۲ هزار مگاوات دیگر از شبکه سراسری تأمین می‌شود.‌
دادخواه خاطرنشان کرد: ما برای فروش برق به کشورهای دیگر محدودیت داریم ضمن اینکه در پیک بار مصرف، در این سه ماه سال بدلیل ۱۲ ساعت ناترازی تولید و مصرف، فروش برق انجام نمی‌شود.
وی با بیان اینکه لازم است ۱۲ هزار مگاوات مصرف را به ساعات دیگر منتقل کرد، افزود: باید توجه داشت که برای چهار هزار مگاوات برقی که توسط ۲ نیروگاه فسیلی در اصفهان تولید می‌شود، اکنون هوای پاکی نداریم و از این رو انتقال مصارف غیر ضرور برق به ساعات خارج از اوج بار ضروری است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان با تاکید بر اینکه در این مقطع از سال برق به خارج صادر نمی‌شود، تصریح کرد: دنیا به سمت توسعه انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر رفته و لازم است ما نیز به سمت استفاده از تجهیزات و تکنولوژی‌هایی حرکت کنیم که انرژی پاک تولید می‌کنند، مشکلات نیروگاه‌های فسیلی مانند تولید co2 را ندارند و برای تولید و مصرف انرژی هوشمندسازی مشترکان را در دستور کار قرار دهیم.

دادخواه در ادامه به اجرای طرح مدیریت مصرف برق در چهار بخش صنایع، ادارات، خانگی و روشنایی معابر اشاره کرد و گفت: طی تفاهم‌نامه‌ای که با صنایع صورت گرفت، قرار شده شیفت کاری ۱۱ صبح تا ۲۳ را به شیفت شب یا یک روز کاری تعطیل، منتقل کنند.
۷۱ مگاوات برق شهرک‌های صنعتی محدود می‌شود
وی افزود: صنایع به دو بخش انرژی بر و شهرک‌های صنعتی تقسیم می‌شوند که در طرح مدیریت مصرف در حال حاضر برق شهرک‌های صنعتی از ساعت ۱۱ صبح تا ۲۳ شب به میزان ۷۱ مگاوات با اطلاع قبلی محدود می‌شود و باید ۹۰ درصد بار را کاهش داده و با ۱۰ درصد فعالیت کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان ادامه داد: دربخش کشاورزی نیز براساس مصوبه هیئت دولت اگر کشاورزان به مدت پنج ساعت بین ساعات ۱۳ تا ۱۸ بعد از ظهر برق چاه‌ها را خاموش کنند، می‌توانند ۱۹ ساعت برق رایگان مصرف کنند.
دادخواه با اشاره به اینکه بدلیل افزایش مصارف انرژی ادارات ملزم شدند که بین ساعات ۶ صبح تا ۱۳ ظهر تا ۴۰ درصد و پس از ساعت ۱۳، ۷۰ درصد مصارف برق را کاهش دهند، ابراز داشت: بصورت هوشمند مصارف را کنترل می‌کنیم و اگر مصارف افزایش یافت در مرحله اول اخطار و در صورت تکرار برق سازمان را قطع خواهیم کرد.
وی درخصوص مدیریت مصرف انرژی در حوزه روشنایی معابر نیز گفت: در این طرح روشنایی معابر یکی در میان اجرا می‌شود و باید ۲۵ مگاوات انرژی صرفه جویی شود که با این روش ۱۰ تا ۱۵ مگاوات صرفه جویی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان با اشاره به اینکه بخش مهم مصرف خانگی است که وزارت نیرو برای مدیریت مصارف این بخش طرح‌های تشویقی در نظر گرفته است، ابراز داشت: سال گذشته طرح تشویقی وزارت نیرو یک کیلووات ساعت مصرف کمتر ۵۰۰ تومان پاداش بود امسال مشترکان خانگی با هر یک کیلووات ساعت مصرف کمتر ۲۰ برابر پاداش دریافت می‌کنند.
مشترکان اصفهانی سال گذشته ۴۶ میلیارد تومان پاداش دریافت کردند
دادخواه با بیان اینکه متوسط فروش برق ۱۰۰ تومان است که برهمین اساس پاداش‌ها بین ۵۰۰ تا ۲ هزار تومان متفاوت خواهد بود، گفت: سال گذشته ۶۰ درصد مشترکان اصفهانی (شهر اصفهان) مشمول طرح تشویقی شدند و در مجموع ۴۶ میلیارد تومان پاداش گرفتند.‌
وی با تاکید بر اینکه کاهش بین ۴۰ تا ۵۰ مگاوات در مصارف خانگی اصفهان باید مدیریت شود، خاطرنشان کرد: اگر مصارف را نتوانیم مدیریت کنیم مشکلات کمبود برق به بخش خانگی منتقل می‌شود زیرا صنعت و ادارات همکاری می‌کنند اگر بخش خانگی همکاری نکند بصورت مکانیزه بخش خانگی منتقل می‌شود.
مدیرعامل شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان گفت: صنعت برق بعنوان یک زیرساخت اساسی در جامعه هنوز جایگاه خود را نیافته است در حالی که صنعت برق باید مانند اهمیت بهداشت در جامعه به مردم خوب شناسانده شود اگر نه دچار مشکلاتی خواهیم شد.

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.