تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۹:۱۹
کد خبر : 52317

نقش امیرعبداللهیان در تعمیق روابط ایران و پاکستان برجسته بود

نقش امیرعبداللهیان در تعمیق روابط ایران و پاکستان برجسته بود

سفیر اسلام‌آباد در تهران در توصیف صفات وزیر خارجه فقید جمهوری اسلامی که در سانحه سقوط بالگرد حامل رئیس جمهور ایران به شهادت رسید، نقش او را در تعمیق روابط تهران-اسلام‌آباد حائز اهمیت خواند.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: محمد مدثر تیپو، سفیر پاکستان در ایران در گفت و گو با بخش انگلیسی خبرگزاری مهر در واکنش به شهادت حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی در سانحه سقوط بالگرد حامل رئیس جمهور ایران و هیأت همراه، تاکید کرد که امیرعبداللهیان در تعمیق روابط تهران و اسلام‌آباد نقشی بسزا ایفا کرد که تا سال‌ها در یادها خواهد ماند.
محمد مدثر در این گفت‌وگو از ویژگی‌های شخصیتی وزیر خارجه شهید ایران و همچنین نقش برجسته وی در تقویت روابط ایران و پاکستان سخن گفت. مشروح گفت و گوی این مقام پاکستانی با بخش انگلیسی خبرگزاری مهر را مطالعه می‌کنید:
شما به عنوان سفیر کشور متبوع‌تان با وزیر خارجه ایران ملاقات کردید. از نظر شما مهم‌ترین ویژگی شخصیتی او چه بود؟ از لحاظ سخت‌کوشی و پویایی او را چطور توصیف می‌کنید؟
از شنیدن خبر شهادت آیت‌الله رئیسی، رئیس جمهور محترم و وزیر خارجه و همراهان‌شان عمیقاً متأثر شدم. امیرعبداللهیان انسان فوق‌العاده‌ای بود. متانت، فروتنی، دقت نظر و دوراندیشی او عمیقاً من را تحت‌تأثیر قرار داد. به شخصه با من بسیار مهربان بود. از لحاظ شخصیتی هم فکر می‌کنم که او یکی از مهم‌ترین سیاستمداران جهان بود.
به نظر شما، او تا چه اندازه در حفظ منافع ملی ایران جدیت داشت؟
او درباره مسائل ژئوپولیتیکی نگاه عمیقی داشت. از لحاظ راهبردی نیز شفاف و در دنبال کردن منافع ایران به شدت متعهد بود.
اقدامات او در تقویت روابط ایران و کشور شما چه اندازه تأثیر داشت؟
امیرعبداللهیان با پاکستان ارتباط نزدیکی داشت و هدفش تثبیت و تحکیم روابط اسلام‌آباد و تهران بود. او اواخر ژانویه با هدف تقویت اعتماد متقابل بین رهبران و مردم دو کشور، به پاکستان سفر کرد.
زمانی که وزیر خارجه به همراه رئیس جمهور محترم ایران در ماه آوریل دوباره به پاکستان سفر کرد، نشست‌های فوق‌العاده‌ای را با مقامات این کشور داشت و در تحکیم و تعمیق روابط ما نقش بسزایی ایفا کرد و این نقش‌آفرینی تا سال‌های سال در یادها خواهد ماند.
در کشور من، مردم مغموم و عزادارند و از صمیم قلب ابراز همدردی می‌کنند. این دو شخصیت، به معنای واقعی در پاکستان محبوبیت داشتند و در قبل مردم ما جا دارند. مردم پاکستان در این مقطع حساس و لحظات تلخ، همچنان در کنار ایرانیان هستند.
گفتنی است، آیت الله «سید ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهور کشورمان عصر یکشنبه در حادثه سقوط بالگرد به درجه رفیع شهادت نائل آمد. رئیسی برای افتتاح سد مرزی «قیز قلعه‌سی» به آذربایجان شرقی سفر کرده بود، و بالگرد حامل وی و همراهانش در مسیر بازگشت در «جنگل دیزمار» در محدوده عمومی بین ورزقان و جلفا استان آذربایجان شرقی دچار سانحه شد.
آیت الله آل هاشم، امام جمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه، مالک رحمتی، استاندار آذربایجان شرقی و چند تن دیگر از همراهان رئیس جمهور در این بالگرد از شهدای این حادثه هستند.

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.