تاریخ انتشار : جمعه ۳۱ تیر ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۵
کد خبر : 20338

جامعه پزشکی با دو چالش بزرگ مواجه است/جایگاه توانبخشی کجاست

جامعه پزشکی با دو چالش بزرگ مواجه است/جایگاه توانبخشی کجاست

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رئیس زاده، در مراسم گرامی‌داشت روز ملی فیزیوتراپی با اشاره به اینکه جامعه پزشکی با دو چالش عمده مواجه است، افزود: یک چالش مربوط به خارج از جامعه پزشکی بوده و دیگری در درون این جامعه است. چالش اصلی ما عدم درک حقیقی و واقعی مسئولین، سیاست‌گذاران و تصمیم گیران

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رئیس زاده، در مراسم گرامی‌داشت روز ملی فیزیوتراپی با اشاره به اینکه جامعه پزشکی با دو چالش عمده مواجه است، افزود: یک چالش مربوط به خارج از جامعه پزشکی بوده و دیگری در درون این جامعه است. چالش اصلی ما عدم درک حقیقی و واقعی مسئولین، سیاست‌گذاران و تصمیم گیران از مسائل و مشکلات و نقش و جایگاه حوزه سلامت کشور است که دچار تلاطم‌هایی شده و مسیر تصمیم گیری را تحت الشعاع قرار داده است.

وی ادامه داد: عمده مشکلات ما در حوزه سلامت کشور، چه مشکلاتی که جامعه پزشکی با آن دست به گریبان است و چه مشکلاتی که مردم در حوزه سلامت دارند، ناشی از عدم تعهد و اجرای قوانین بالادستی توسط مسئولین است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به اینکه خود متولیان در نهادهای اجرایی و نظارتی و چه در رسانه‌ها که باید پیگیری اجرای این اسناد باشند، کار اصلی خود را رها کرده اند، عنوان کرد: زمانی که مشکلات ایجاد می‌شود تمام آن را بر اعضای جامعه سلامت کشور سرشکن می‌کنند که چرا این طور شده است.

رئیس زاده گفت: این مسیر یک حقیقت مغلوب و فریب غالب است و نوک پیکان را به سمت ما نشانه گرفته و از ما مطالبه می‌کنند در حالی که ما خود مطالبه گر اصلی هستیم و سیاست‌های کلی سلامت توسط مقام معظم رهبری در تاریخ ۱۳۹۳/۱/۱۸ ابلاغ شده است و بند اول آن ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی، بهداشتی، درمانی و توانبخشی مبتنی بر اصول و ارزش‌های انسانی و اسلامی برای مردم جامعه است.

وی اضافه کرد: آموزش، پژوهش، بهداشت و درمان داریم و این کلمه توانبخشی که در بند اول آمده اگر زینت المجالس است که هیچی اما اگر برایش فکر شده است، جایگاه آن در وزارت بهداشت و سایر ارکان حوزه سلامت کجا است.

وی با اشاره به اینکه اسناد بالادستی و کسانی که در این حوزه تکلیف دارند به حال خود رها می‌شوند و مشکلات روی جامعه پزشکی سرشکن می‌شود، تصریح کرد: دیالوگ‌ها به مونولوگ تبدیل شده است و باید این رویه تغییر کند و صرفاً مسئولان پشت تریبون به بیان مشکلات نپردازند بلکه جامعه پزشکی هم دچار معضلاتی است که باید بیان شده و مسئولان بشنوند.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه درون حوزه سلامت هم با دو چالش عمده مواجه هستیم، اذعان کرد: اعضای رشته‌های مختلف پزشکی عدالت و انصاف بین رشته‌ای را رعایت نمی‌کنیم و به یکدیگر ظلم می‌کنیم.

وی افزود: اگر جامعه پزشکی کشور ما دارای اعتبار و ارج و قرب در چشم مردم است و با وجود همه تلاطم‌ها هنوز هم یکی از مراجع قابل اعتماد برای افراد جامعه است با ظلم و بی انصافی و انحصارگرایی در بین خود این جایگاه و شأنیت حتماً دچار خدشه خواهد شد. همه باید این موارد را رعایت کنیم و انحصارطلبی برای برخی رشته‌ها و افراد متنفذ در ارگان‌های مختلف باید از بین برود.

رئیس زاده با تاکید بر اینکه باید مصالح واقعی جامعه پزشکی دیده شود، اظهار کرد: باید باور داشته باشیم که اگر انصاف و عدالت بین رشته‌ای را رعایت نکنیم شأن همه اعضای جامعه پزشکی تنزل پیدا می‌کند و همه دچار مشکلاتی خواهیم شد. بحث انصاف و عدالت بین رشته‌ای را به‌طور جدی در سازمان نظام پزشکی دنبال می‌کنیم و باید حقوق تمام رشته‌ها متناسب با یکدیگر دیده شود.

تعارضات بین رشته‌ای امری غیرقابل اجتناب است

وی با اشاره به اینکه تعارضات بین رشته‌ای چالش دیگری است که با آن مواجه هستیم، ادامه داد: تعارضات بین رشته‌ای امری غیرقابل اجتناب است و با تکنیک‌ها و روش‌های جدید و پیشرفت علم این تعارضات بین رشته‌ای رخ می‌دهد دنیا به سمت حل کردن آن رفته و ما نیز باید این کار را انجام دهیم.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی تصریح کرد: جایگاه قانونی حل تعارضات و همپوشانی‌های بین رشته‌ای، کمیسیون ملی تعیین صلاحیت حرف پزشکی است که نزدیک به یکسال می‌شود به طور جدی پیگیر تشکیل این کمیسیون هستیم.

وی گفت: یکی از چالش‌های اساسی جامعه فیزیوتراپی تعیین حد و حدود صلاحیت حرفه‌ای است که از مصوبات و وظایف کمیسیون ملی تعیین صلاحیت حرف پزشکی است و مشکل دیگر بحث تعرفه‌ها است که توسط بیمه‌های تکمیلی دستخوش تغییراتی شده و امر قانونی نیست.

رئیس زاده افزود: عدم تعهد و عمل به قانون مشکلاتی را ایجاد می‌کند که سرخود برخی تعرفه‌ها را تغییر داده یا بعضی از قراردادها را سلیقه‌ای اعمال می‌کنند.

وی در خصوص دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی هم عنوان کرد: باید پیگیری‌ها را جدی تر کرده و هنوز به جمع بندی خاصی نرسیدیم و به رغم اینکه پیگیری‌ها را تا جایی که لازم باشد انجام داده ایم باز تلاش می‌کنیم تا بتوانیم به نتیجه مشخصی برسیم.

رئیس زاده در پایان اذعان کرد: با وجود همه چالش‌ها و مشکلات باید سرمان را بالا بگیریم؛ جامعه پزشکی در طول این ۴۳ سال پیروز، موفق و سربلند بوده است و پا به پای دانش و تکنیک‌های روز دنیا حرکت کرده است. در بحث ارائه خدمت به هموطنان به خودکفایی مطلق رسیدیم و باید از نیروهای تخصصی خود پاسبانی کرده و نگهداشت آنها را تضمین کنیم و با تمام انرژی و امید پیش خواهیم رفت. اگر تلاش کرده و ناامید نشویم و بدانیم خدا و اراده ما از هر مشکل و چالشی بزرگ‌تر است؛ افق‌های روشن‌تری در انتظارمان خواهد بود.

منبع : ایسنا

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.