تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۶
کد خبر : 72497

راه‌حل‌های قدیمی برای مشکلات کارآمد نیستند

راه‌حل‌های قدیمی برای مشکلات کارآمد نیستند

معاون راهبردی رئیس‌جمهور گفت: باید به سمتی برویم که برای تعیین برنامه‌های دولت در هر استانی از تهران تصمیم نگیریم و تصمیمات با همکاری خود استان گرفته شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدجواد ظریف در جمع هیئت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اصفهان اظهار کرد: آقای پزشکیان و اعضای دولت اعتقاد دارند توان دولت بیشتر از مردم نیست و لذا بیشتر باید گوش کند تا اینکه دستور بدهد و چهارچوب تعیین کند.
وی افزود: راه‌حل‌های قدیمی کارایی خود را نشان داده‌اند و آقای دکتر پزشکیان بارها این را گفته است و ان‌شاء‌الله در مقام عمل نیز این کار را نشان خواهد داد.
ظریف یادآور شد: رئیس جمهور معتقد است استان‌های ما توانمندی‌های بسیاری دارند و باید برای توسعه‌شان طراحی‌های لازم صورت گیرد تا خود استان‌ها بتوانند با توجه به امکانات و نیازهای خودشان، برنامه‌های خود را طراحی کنند.
معاون راهبردی رئیس‌جمهور به راه‌اندازی مجدد اتاق‌فکرهای استانی اشاره کرد و گفت: حرکتی با ایجاد اتاق‌های فکر استانی در دولت یازدهم و دوازدهم آغاز شد و بنای ما این است که این حرکت را با طراحی جدیدی ادامه دهیم و با همکاری وزارت کشور، وزارت علوم و بخش خصوصی آن را تقویت کنیم.
وی تصریح کرد: ضلع دیگر اتاق‌های فکر، جامعه مدنی است که شامل ستادها و احزاب می‌شود و باید برای نقش‌آفرینی در این حوزه حضور داشته باشند و همکاری و هم‌افزایی میان این ۴ گروه دانشگاه، بخش خصوصی، دولت و جامعه مدنی سبب موفقیت بیشتر خواهد شد.
رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری در بخش دیگری از سخنانش به علل مهم مشکلات کشور اشاره کرد و گفت: به جد اعتقاد دارم راه‌حل‌های ما کارآمد نبود و اگر کارآمد بود، وضع چنین نبود. باید بپذیریم که همه. چیز را همگان دانند و باید از توانمندی همه برای حل مشکلات استفاده کرد.
وی افزود: روشی که ما در معاونت راهبردی داریم، مسئله‌محوری است نه راه‌حل‌محوری. در روش راه‌حل‌محور، می‌گوئیم ناترازی آب داریم، می‌گویند خط لوله بکشیم، اما وقتی این خط لوله با ۱۴ میلیارد دلار پس از ۵ یا ۱۰ سال تکمیل می‌شود، ظرفیت آن از افزایش مصرف ایجاد شده در زمان کشیدن این خط لوله کمتر است. این نشان می‌دهد که راه‌حل‌های قدیمی، ما را در بحران دائمی و مستمر حفظ می‌کند.
ظریف تصریح کرد: این راه‌حل‌های قدیمی منافع مشخصی هم دارند و گروه‌هایی از آن منتفع می‌شوند و به همین دلیل دوست ندارند این راه‌حل‌ها تغییر کند.
معاون راهبردی رئیس‌جمهور تاکید کرد: باید انتخاب کنیم بر اساس واقعیات زندگی کنیم نه بر اساس آرزوها که اگر چنین کاری کنیم، امید به جای آرزو بر می‌گردد و امید دستاورد ایجاد می‌کند. اگر می‌خواهیم از مهاجرت جلوگیری کنیم، باید امید ایجاد کنیم. امید و آرزو با آرمان و آرزو دو چیز متفاوت است. آرمان شما را به حرکت در می‌آورد اما آرزو شما را به دنبال سراب می‌فرستد.
ظریف افزود: من به کشورهای تحت تحریم زیاد رفته‌ام اما هیچکدام قابل مقایسه با ایران نیستند. ایران وفور نعمت است و ما آن را به عنایت الهی و حضرت رضا (ع) و بخش خصوصی مدیونیم که توانمند است و می‌تواند عمل کند.
در ابتدای این جلسه تعدادی از بازرگانان و صاحبان کسب و کارهای شناخته‌شده استان اصفهان و کشور به بیان نکات و نظرات خود پرداختند و درباره مسائل اقتصادی کشور و اصفهان سخن گفتند. معضل خشکی رودخانه زاینده رود و احیای آن، مسئله تولید غذا در کشور، مشکلات پیش‌روی بازرگانان اصفهانی در حوزه بین‌الملل، تقاضای تک نرخی شدن ارز، تلاش برای حفظ ارزش پول ملی، مشکلات پیش‌آمده از بروکراسی دولتی، مشکلات برآمده از ایران‌هراسی برای بازرگانان ایرانی در خارج از کشور، قیمت‌گذاری دستوری و ارزان بودن آب تولیدی در کشور، از جمله نکاتی بود که توسط بازرگانان اصفهانی مطرح شد.

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.